tisdag 12 mars 2013

Prova pimpelfiske!

Eftersom Nydalasjön enligt uppgift är en "pöl" och isen (enligt samma källa) är "så tjock att det går att köra timmerlastbil på den" gick vi med på att prova pimpelfiske under sportlovsveckan. Tillsammans med ett multinationellt gäng gav vi (jag och min media naranja [apelsinhalva]) oss ut på den slaskiga men ack så is-säkra sjön... Ingen av oss hade provat pimpelfiske förut och nu var det dags. För att pimpelfiska behövs en del tillbehör. För det första behöver man en borr så man kan borra ett hål i den sjukt tjocka isen.
Sen behöver man ett spö, de hade olika konstiga namn som jag aldrig fattade eftersom vi kom för sent. Och nånslags mask eller fluglarv att sätta på kroken. 
Sen behöver man massa tålamod, eftersom tålamodet är en fiskares bästa vän, lite tur och kanske en kaka. Han, den ende, som fick upp en fisk, åt en kaka precis innan abborren högg. Och sen på kvällen åt han abborrfilé. Det gjorde inte vi. Vi åt nåt annat. Vad minns jag inte.

PS. Man behöver massa annat också t ex: liggunderlag, termos med nåt varmt i, en påse att bära hem fisken i. Och om man tycker fiske är lite halvtråkigt kan det vara bra att ha med sig ett schackspel också, hälsar media naranja.

1 kommentar:

  1. Media naranja - gillar det :)
    Fint med lite utflykter, gillar Nydala.

    SvaraRadera