lördag 19 november 2011

Fredagslasagne

Receptet kommer från Allt om mat.

Tre portioner
Några lasagneplattor
1 gul lök
½ squash
1 msk smör
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
½ dl vatten
1 burk krossade tomater
nån matsked tomatpuré
ca 400 gram keso
nån tesked torkad basilika och oregano
lite salt och peppar
riven ost

1. Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken. Skär squashen i skivor.
2. Fräs löken i smör i en kastrull 2-3 min. Smula ner en buljongtärning. Tillsätt vatten, vitlök, tomater, tomatpuré, keso, basilika, oregano, salt och peppar. Låt koka under omrörning utan lock ca 15 minuter.
3. Varva lasagneplattor, squash, och sås i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö över ost. Grädda lasagnen i nedre delen av ugnen ca 50 min.

Det blev jättegott men tog tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar