måndag 9 maj 2011

Nässelsoppa!

Att laga nässelsoppa är faktiskt inte så svårt och jobbigt som jag trodde. Se bara till att ha plasthandskar på dig vid plockning och hantering av färska nässlor så bränner du dig inte lika lätt.

(Recept ur minnet, ursprungligen från Vår kokbok)
Plocka 2 liter nässlor, gärna nu på våren då de är späda.
Skölj dem i flera vatten, så jorden och annat som inte är nässlor sköljs bort.
Förväll nässlorna i kokande vatten 5-10 min.
Häll av vattnet och mixa nässlorna i en bunke.
Fräs smör i en kastrull, häll i nässlorna och fräs tillsammans en stund.
Strö över 2 msk vetemjöl och rör runt.
Späd med en liter vatten lite i taget, låt det koka upp emellan.
Smula ner två grönsaksbuljongtärningar.
Koka en stund.

Man kan ha i grädde för krämigare soppa, det missade jag.

Gott och billigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar