150g vitkål
1 purjolök
300g qournfärs
1 msk smör eller margarin
2 msk senap
1-2 msk tomatpuré
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
soja
Strimla vitkålen fint.
Stek qournfärsen (originalreceptet säger nötfärs) i smöret, lägg i vitkålen och rör runt. Ha i senap och tomatpuré och buljongtärningarna. Häll i vattnet (koka upp det i vattenkokaren först så går det fortare). Låt koka i 10 minuter. Snitta upp och skölj purjolöken. Strimla den och lägg i den i soppan, koka 5-10 min till. Smaksätt med soja. Ät.
Det blev brunt men jättegott!
(receptet är från Vår kokbok)
300g qournfärs
1 msk smör eller margarin
2 msk senap
1-2 msk tomatpuré
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
soja
Strimla vitkålen fint.
Stek qournfärsen (originalreceptet säger nötfärs) i smöret, lägg i vitkålen och rör runt. Ha i senap och tomatpuré och buljongtärningarna. Häll i vattnet (koka upp det i vattenkokaren först så går det fortare). Låt koka i 10 minuter. Snitta upp och skölj purjolöken. Strimla den och lägg i den i soppan, koka 5-10 min till. Smaksätt med soja. Ät.
Det blev brunt men jättegott!
(receptet är från Vår kokbok)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar