Ikväll var en vän hemma hos mig och vi åt både god mat och kladdkaka. Kladdkaka är för mig en mellanstadiekaka som alltid gick åt som smör på cafét man anordnade på typ fredagar eller vilken dag det nu var. Folk trängdes som galna för att få en kladdkakebit. Kladdkakereceptet jag återger här kommer från Kamrat Posten som gavs ut 26 januari 2002. Receptet är en snygg serieaktig illustration med en katt som bakar och ser superglad ut.
Du behöver: 100g smör, 1½ dl mjöl, 4 msk kakao, 1½tsk vaniljsocker, 2 ägg, 3dl socker & ströbröd till formen.
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret
3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke
4. Rör i äggen och det smälta smöret
5. Smöra och bröa formen
6. Häll smeten i formen
7. Sätt in i ugnen ca 30 minuter
8. Låt kakan svalna lite och servera med grädde
Man kan föräta sig på kladdkaka. Det tror jag verkligen. Men lite då och då kan det faktiskt vara gott, och min vän hade inte fikat på flera timmar så hon var verkligen sugen!
Förresten, vi såg en uggla också. Innan kladdkakan. Det var jättehäftigt, vi satt på ett berg och så flög den ut ur skogen och kollade läget och sedan flög den in igen, helt ljudlöst.
jag gillar oxå kladdkaka!!! och ugglor :)
SvaraRadera