måndag 13 juni 2011

Gazpacho y luz!

La luz ha vuelto a Umeå och det med besked (utsikt från svingen den 10/6 kl 22:54):

Även värmen slog till i helgen och då passade jag på att laga en gazpacho enligt följande recept komponerat av mig och min så kallade media naranja:


Ingredientes: Ingredienser:
pan en remojo blötlagt bröd (ca två skivor vitt bröd)
cuatro tomates fyra tomater
un diente de ajo en vitlöksklyfta
un chorrito de aceite en skvätt olivolja
un poco de vinagre lite vinäger
sal salt
una zanahoria en morot
un pepino en gurka
un pimiento en paprika

para decorar elige entre: som dekoration välj mellan:
un huevo picado ett hackat ägg
jamón iberico spansk skinka
atún/caballa de lata konserverad tonfisk eller makrill

Los españoles ya saben como hacer esto, pero para los suecos:

Mixa alla ingredienser utom dekorationen i en stor bunke. Saltet har du i sist så du ser att det blir rätt mängd. Tycker du konsistensen blir för tjock ha då i lite iskallt vatten eller isbitar.
För att bli mättare ha i ägg, skinka eller tonfisk. Ät bröd till om du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar