tisdag 11 januari 2011

Broccoligratäng!

Jag älskar broccoligratäng och nu när jag har fått överta min mormors ugnssäkra form (mina föräldrar ger mig bara sånt som är minst 30 år gammalt) har jag gjort det och det blev väldigt gott!

Ett broccolihuvud, eller några frysta broccolibuketter.
1 dl keso
1 dl grädde
1 grovt riven morot
1 liten hackad gul lök.
1 dl riven port salut ost

Förkoka broccolin några minuter.
Blanda keso, grädde, riven morot, riven ost och hackad lök i en skål.
Lägg broccolibuketterna i en ugnssäker form. Bred på röran.
In i ugnen 175 grader 15 minuter.

Servera med kokt ris.

4 kommentarer:

  1. Det här ska jag prova göra! ICA börjar ha slut på frysmat nu :P

    SvaraRadera
  2. om du hade kommit till mig den kvällen hade du fått det, men du var visst upptagen med nåt... hehe

    SvaraRadera
  3. Jo, jag vet... :( Men du kanske bjuder mig fler gånger? *snälla, snälla Tove* :)

    SvaraRadera